Chat with us, powered by LiveChat

IT arhitektuuri audit Statistikaametis

IT arhitektuuri auditi käigus loodi kolmekihiline mudel äriprotsessidest, peamistest IT rakendustest, IT taristust ja kolme kihi omavahelistest seostest. Mudel loodi BCSi kogenud ekspertide ja Statistikaameti juhtkonna koostöös viisil, mis võimaldab edaspidi Statistikaameti ärijuhtidel, IT juhtidel ja IT partneritel hinnata IT teenuste ja ärivajaduste vastavust, tööd paremini planeerida ning koostöös loodud mudelit aktualiseerida.

Kommentaar

„IT auditi eesmärk oli saada enne IT konsolideerimist juhtkonna tasemel parem ülevaade äriarhitektuuri ja IT arhitektuuri seostest ja saada kvaliteetne sisend muudatustega seotud riskide hindamiseks. Kuna töö fookus oli äri ja IT seoste väljatoomine ning juhtkonnale kommunikeerimine, mitte tehnilisest küljest IT süsteemide detailne auditeerimine, sai töö teostajaks valitud BCS. Nemad eristuvad konkurentidest just oma võime poolest äri ja IT seostest aru saada ja neid juhtkonnale arusaavalt esitleda.

Statistikaameti äriprotsessid on suures sõltuvuses IT teenustest. Mida paremini juhid äri ja IT seostest aru saavad, seda kvaliteetsemaid otsuseid nad teha saavad ning seda paremaid tooteid ja teenuseid me oma tarbijatele pakkuda saame. BCS eristub konkurentidest oma võime poolest äri ja IT seostest aru saada ja neid juhtkonnale arusaavalt esitleda“.

Allan Randlepp, Statistikaameti IT juht

Tähelepanu! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Attention! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Внимание! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.