Chat with us, powered by LiveChat

F-Secure: 80% rünnakutest ja pahavaradest saab peatada uuendatud tarkvaraga

Arvutirünnakute eest aitab kaitsta nii teadlik internetikasutus kui ka ajakohased tarkvarad, ütles BCS-i infoturbevaldkonna juht Raido Orumets.

Eestis on küberväljapressimise ohvriks sattunud nii tavalised inimesed kui ka mitmed riigiasutused, teatas eilne “Pealtnägija”.

Raido Orumets rääkis ETV saates “Ringvaade”, et küberkuritegevuse oht peaks kõnetama väga paljusid inimesi.

“Teadlikkus internetiohtudest on iga päevaga aina olulisem. /…/ Aga kahjuks inimesed väga täpselt ei tea, kui nad internetis käivad, millised ohud seal on,” rääkis Orumets.

Tema sõnul võib arvutiviiruse saada mis tahes veebilehelt. “Tegelikult on oluline, et ka veebilehtede loojad vastutavad selle eest, et nende veebileheküljed oleks loodud turvaliselt, sest kurjategijad võivad nakatada ka tuntud veebilehekülgi nagu mõni aeg tagasi Elroni veebileheküljega juhtus. Seal oli turvaauk, kurjategijatel õnnestus seal sisestada pahavara kood ja kõik veebikülastajad said sealt nakkuse. Neid veebilehekülgi võib olla igasuguseid,” selgitas ta.

Küberrünnakuid toimub tema sõnul iga päev ja krüptovarad arenevad tõenäoliselt edasi. “Ühed grupeeringud pannakse kinni, kuid uued tekivad juurde. Võitlus jätkub – viirusetõrjetarkvarade tootjad ja küberkurjategijad,” ütles Orumets.

Küberkuritegevuse maailmas liiguvad Orumetsa sõnul sajad miljonid dollarid. Tema sõnul on küberkuritegevus nimetatud oma käibelt maailma teiseks kuritegevuse liigiks narkokuritegevuse järel.

Lunavarade puhul soovitab Orumets ohvritel mitte mingil juhul raha maksta. Enda arvutit saab tema sõnul kaitsta mitmel viisil.

“Omada andmetest varukoopiaid, kasutada viirusetõrjetarkvara, lugeda uudiseid, mida väljastab CERT Eesti, mida väljastame meie. Teadlik internetikasutus aitab ka suuresti. Väga oluline on ka silmas pidada tarkvarade uuendamist – umbes 80 protsenti rünnakutest ja pahavarast saab peatada uuendatud tarkvaraga,” selgitas ta.

Vaata klippi 17.03.2016 Ringvaatest siit: http://uudised.err.ee/v/eesti/0c4f5fc0-6045-496e-9584-105586583f02/ekspert-80-runnakutest-ja-pahavaradest-saab-peatada-uuendatud-tarkvaraga

Toimetas

Merili Nael, ERR
Originaaltekst: http://uudised.err.ee/v/eesti/0c4f5fc0-6045-496e-9584-105586583f02/ekspert-80-runnakutest-ja-pahavaradest-saab-peatada-uuendatud-tarkvaraga 

Tähelepanu! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Attention! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Внимание! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.