Chat with us, powered by LiveChat

Mobiilseadmete keskhaldusteenus (MDM)

mdm teenus

Mobiilseadmed ei erine oma funktsionaalsuses arvutitest kuigivõrd ning vajavad seetõttu ka haldamise osas samaväärset kohtlemist (MDM lahendust). Kui tööjaamad on üldjuhul liidetud domeeni ning seeläbi hallatud, siis mobiilsetel seadmetel vaikimisi sellist võimalust ei ole.

Uute andmekaitse reeglite valguses tekib senisest suurem vajadus ka mobiilsetel seadmetel pilk peal hoida. Vähemalt nendel, mida kasutatakse e-posti lugemiseks, dokumentide sirvimiseks või mis tahes muul moel kaugtöö tegemiseks. Sõltumata kas telefon kuulub ettevõttele või töötajale on oluline, et vajadusel saaks kustutada telefonist  ettevõtte ärikriitilised andmed või luua võimalused töötajal turvaliselt ärilahendusi ka oma mobiilsest seadmest kasutada.

Kui ettevõte lähtub BYOD (Bring Your Own Device) põhimõttest, kus töötajad võivad oma seadet kasutada tööasjade ajamiseks, siis tuleb sätestada seadme kasutamise ja vajadusel haldamise reeglistik.

Seadmete haldus ehk Mobile Device Management (MDM)

Haldamise jaoks on olemas erinevaid teenuseid, mis annavad ettevõttele võimekuse kokkulepitud poliitikaid rakendada. Osad teenused võimaldavad haldajal saada kontroll kõikide funktsionaalsuste üle – alates sõnumite lugemisest kuni seadme asukoha jälgimiseni. Selline teenus vajab üldjuhul ka kasutaja kirjalikku nõusolekut kuna võib vastasel juhul rikkuda isiku õigust privaatsusele.

Meie soovitus on alustada kõige olulisemast. BCSi mobiilsete seadmete keskhaldusteenus (MDM) võimaldab määrata ettevõttel vajalikud turvapoliitikad ning seadistada mobiilne seade selliselt, et andmete lekkimise võimalus oleks viidud miinimumini. Teenus on tavakasutajale märkamatu, ega koorma kuidagi mobiilset seadet. Lisaks seadistatakse teenuse käivitamisel seadmetesse ka kasutaja jaoks vajalikud teenused, nagu e-postile ligipääs, WiFi võrgud ning VPN seaded. Turvapoliitikad sisaldavad endas üldjuhul nõudeid telefoni kasutamisele nagu parooli/PIN koodi kasutamine ning selle keerukus ning keeld laadida alla tarkvara mujalt kui usaldusväärsetest allikatest. Teenus ei anna võimalust pääseda ligi kasutaja privaatsele informatsioonile.

BCS mobiilsete seadmete keskhaldusteenuse (MDM)  maksumus on 2.99€ (+KM) seadme kohta kuus. Teenuse sisse kuulub lahenduse paigaldus ning hilisem haldus ja hooldusteenus. Seadme kaotsimineku korral blokeeritakse seadmele võõraste ligipääs ning kustutatakse vajadusel kogu ärikriitiline informatsioon. Keskhaldusteenuse tehnoloogiapartnerid on F-Secure ning Capricode.

Raido Orumets
BCS Infoturbekeskuse juhataja

Tähelepanu! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Attention! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Внимание! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.